Bouppteckning efter Lydia

Hittade just bouppteckningen efter Edits mor från 1950. Inte lika detaljerad som i äldre tider direkt. Samtliga syskonen verkar ha varit på plats vid förrättningen och undertecknat dokumentet. Nedan också bild på Lydia tillsammans med vad som verkar vara de flesta utav barnen, gissningsvis taget runt 1940-1950.

[mm] Edit Gunhild Svensson - 1912-1968
[mmm] Lydia Albertina Svensson - 1875-1949

4 reaktioner på ”Bouppteckning efter Lydia

  1. Alf Nilsson

    Vet du vad det beror på att en bror heter Karlsson och två Pettersson och att mammas flicknamn var Svensson?
    Ps Det lär väl inte ha varit något bråk om arvet.

    Gillad av 1 person

    1. Ja, eller jag antar eftersom Edits pappa hette Per August Svensson så kunde det bli både Svensson och Pettersson (även om Persson skulle låta bättre kanske..). Gunnar Karlsson föddes utanför äktenskapet 1893 och Per August var inte fadern. Gunnar flyttade senare till Dalarna.

      Gilla

      1. Helene Johansson

        Vad roligt att få veta mer om släkten, tack! Jag är barnbarn till Stina och Cyrus Söderberg. De fick 8 barn och det var alltid full fart när alla vi barnbarn var och hälsade på. Dottern Inga är min mamma. Det är jätteroligt att få veta mer om släktens öden och äventyr. Kopplingen till Greta Garbo har jag hört om sen jag var liten men släktskapet med Gustav Hjert var ny information för mig. Det skulle vara roligt att få veta mer om oss ättlingar till Per August och Lydia som är släkt men som inte vet om det än.

        Hälsningar
        Helene Johansson

        Gillad av 1 person

      2. Hej Helene, kul att du hittat hit!

        Jag är ju Edits barnbarn (min mamma är hennes dotter Carina) så då blir vi väl sysslingar då. Ja, visst är det spännande och roligt!
        Har du förresten själv några historier, fotografier eller så därhemma som du vill dela med dig av får du gärna höra av dig.
        nilssonaberg@gmail.com

        Ha det fint
        Mattias

        Gilla

Lämna en kommentar